08 серпня 2021 р. 16:32

Журналіста Юрія Дяченка побили на одеському пляжі (оновлено)

Журналіста Юрія Дяченка побили на одеському пляжі (оновлено)

Одеського журналіста й активіста Юрія Дяченка побили на пляжі "Btight on Beach" в Одесі. Про це у Telegram повідомила журналістка Катерина Гуцол.

Раніше представник громадської організації "Зелений лист" Юрій Дяченко написав, що в ході огляду зазначеного пляжу він з однодумцями попросили адміністрацію надати документи на право користування об'єктом. Однак їх, зокрема, паспорту пляжу, не було в наявності. Також активісти відвідали пляжі "Далі", "Горпляж", "Отрада". Юрій Дяченко виклав відео огляду пляжів на сторінці у Facebook. 

Згодом Катерина Гуцол опублікувала інформацію про напад на Юрія.

В пресслужбі ГУ Національної поліції в Одеській області на даний момент інформацією про інцидент не володіють.

Адміністрація пляжу поки що ситуацію ніяк не коментує. 

Катерина Гуцол передала ІзбірКому відео, на якому можна бачити фрагмент конфлікту між активістами та охоронцем. 
За її словами, під час саме цієї зйомки Дяченка вдарили ззаду по голові. 


16:54. Один зі свідків конфлікту, активіст "Автомайдану" Станіслав Маденс, розповів ІзбірКому, що на вищезгаданому пляжі активісти з'явилися вже вдруге через скарги громадян на порушення їх прав. Коли група "Пляжного контролю 2021" прибула на "Bright on beach", їм почала заважала жінка, яка не назвала себе і не надала документів. Вона і завдала удару Дяченку у присутності співробітників поліції, наголосив Маденс. В даний момент ця громадянка разом з постраждалим журналістом знаходиться у відділенні поліції і дає свідчення. 
Водночас до конфлікту на пляжі долучився співробітник охоронної організації "Самсон" - він намагався вигнати журналістку Гуцол, як можна бачити на відео. І не реагував на посвідчення журналістів, які йому перед'явили, зуважив Станіслав Маденс. 

17:37. Юрій Дяченко підтвердив ізбірКому, що конфлікт стався через повторний візит активістів на пляж, під час якого були зафіксовані порушення. За його словами, адміністрація пляжу, окрім відсутності документів, не забажала звільнити 30% території для вільного доступу. Під час огляду 8 серпня невідомі громадяни намагалися заважати активістам, які врешті-решт викликали на місце поліцію. І згодом Юрій, який знімав на відео конфлікт Катерини Гуцол і охоронця, отримав удар металевим предметом по голові. Він стверджує, що його завдала та сама жінка, яка відмовлялася назвати себе, але поводилася як представниця адміністрації. Дяченко підтвердив, що йому надали медичну допомогу. І журналіст, і зазначена невідома громадянка дали свідчення поліції. На його думку, дії вищезгаданої жінки і охоронців "Самсона" є перешкоджанням журналістській діяльності. 

Нагадаємо, журналіста газети "Зелений лист" Юрія Дяченка вдарили в область паху під час спроби попасти на сесію Красносільської сільської ради біля меж Одеси. 

Поділитися