20 травня 2020 р. 08:53

Зловживання владою: колишньому коменданту санаторію СБУ в Одесі оголосили підозру

Зловживання владою: колишньому коменданту санаторію СБУ в Одесі оголосили підозру

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому коменданту господарської частини санаторію «Одеса» Служби безпеки України.

Про це повідомили у пресслужбі Військової прокуратури Південного регіону України, яка виконує процесуальне керівництво у справі.  

За даними відомства, посадовець підозрюється у тому, що у період з січня 2016 року по вересень 2018 року, всупереч інтересам служби, надав до бухгалтерії санаторію «Одеса» СБ України завідомо неправдиві відомості про відпрацьовані години роботи двох працівниць, які у зазначений період на робочих місцях були відсутні та службові обов’язки не виконували. Це призвело до одержання ним неправомірної вигоди у виді незаконних нарахувань та виплати заробітної плати на суму майже 250 тисяч гривень.

Якщо підозрюваного визнають винним, то йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до тьрох років.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва обрав двом посадовцям Одеської митниці, яких підозрюють в одержанні неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб, запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.  

У ДБР заявили, що в Одеській митниці викрили на хабарі начальника одного з митних постів. Згодом у СБУ розповіли про корупційні схеми, у яких, за даними Спецслужби, були задіяні одеські митники.
 

Поділитися