28 квітня 2020 р. 12:05

Жорстоке поводження з тваринами: у квартирі одеситки поліція знайшла 15 собак

Жорстоке поводження з тваринами: у квартирі одеситки поліція знайшла 15 собак

Одеські правоохоронці розпочали розслідування за фактом жорстокого поводження з тваринами у відношенні одеситки, в квартирі якої знайшли 15 собак. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Окрім 15 виснажених, але ще живих тварин, у квартирі знайшли рештки ще однієї. Саме сморід від загиблої тварини привернув увагу сусідів жінки, які не витримали та викликали поліцію. 

Усіх врятованих собак передали на утримання до спеціального закладу екологічної безпеки, а відомості за вказаним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства, за жорстоке поводження з тваринами передбачене покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Апеляційний суд залишив у силі реальний вирок шкуродеродерові. На вироку наполягали прокурори - обвинувачі у справі.

37-річний житель Одеси жорстоко поводився з тваринами - знущався і викидав з вікон. Кошенят брали у волонтерів, знаходячи оголошення у соціальних мережах, де для тварин шукали саме відповідальних господарів.

Нагадаємо також, що у червні 2017 року Верховна Рада України ухвалила закон №5119-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються введення гуманного ставлення до тварин». Цей закон підтримали 257 народних обранців, але тільки п'ятеро нардепів-одеситів.

Поділитися