24 березня 2020 р. 22:20

Здавали майно без укладання угод: СБУ підозрює посадовців Адміністрації морських портів у махінаціях

Здавали майно без укладання угод: СБУ підозрює посадовців Адміністрації морських портів у махінаціях

Співробітники оперативного підрозділу Служби безпеки України в Одеській області отримали інформацію, що службові особи державного підприємства, спільно з підконтрольними суб’єктами господарювання, протягом декількох років використовували майно ДП «АМПУ» без укладання договорів у встановленому законодавством порядку та за цінами, що не відповідають загально ринковим.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області 

В свою чергу, бізнесмени на території портів організували розвантаження та зберігання автомобілів, що ймовірно прибули до України з-за кордону. За попередніми даними слідства, внаслідок функціонування протиправного механізму впродовж 2017-2019 років державним бюджетом і ДП «Адміністрації морських портів України» недоотримано майже п'ять мільйонів гривень.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії, у тому числі призначаються відповідні експертні дослідження, за результатом яких буде надано оцінку діям керівництва державного підприємства.

Нагадаємо, детективи Національного бюро по процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому начальнику Одеської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та ще чотирьом особам про підозру у завданні державі збитків на суму понад 21 мільйони 360 тисяч гривень.

 

Поділитися