06 травня 2020 р. 10:58

Затоківського комунальника, підозрюваного у розтраті чужого майна, відправили під домашній арешт

Затоківського комунальника, підозрюваного у розтраті чужого майна, відправили під домашній арешт

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області відсторонив від посади та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту начальнику КП «Виробниче управління житлово-комунального господарства Затоківської селищної ради». Посадовець підозрюється у розтраті чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Про це повідомили у пресслужбі суду. 

У квітні співробітники Служби безпеки України обшукали офіси комунального підприємства в селищі Затока та оголосили підозру його керівникові у привласненні майна в особливо великих розмірах. 

За інформацією Спецслужби, посадовець значно завищив вартість автотранспорту під час тендеру та забезпечив перемогу у ньому підконтрольній комерційній структурі.

За оцінкою експертів, збитки місцевого бюджету від дій «партнерів» перевищують 300 тисяч гривень. Під час обшуків співробітники Служби вилучили документи, які підтверджують проведення оборудки.

У лютому у посадових осіб Затоківської селищної ради провели обшуки у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Обшуки проводила прокуратура Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського відділу поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в Одеській області. Правоохоронці розслідують факт можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища.

22 лютого Київський районний суд відсторонив від посади виконуючого обов'язки голови селищної ради Затоки В'ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

 

Поділитися