08 жовтня 2020 р. 19:20

За підбурювання до хабаря прикордонника з Білгорода-Дністровського оштрафували на 38 тисяч

За підбурювання до хабаря прикордонника з Білгорода-Дністровського оштрафували на 38 тисяч

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав винним офіцера відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України у пропозиції, обіцяні або наданні неправомірної вигоди службовій особі, а також у шахрайстві.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону України. 

За результатами судового розгляду військовослужбовця засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 2 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 тисячі гривень, та позбавлено права обіймати посади у підрозділах Державної прикордонної служби України строком на один рік.

У суді встановлено, що вказана посадова особа, підбурила колишнього військовослужбовця до надання неправомірної вигоди начальнику групи правового забезпечення Білгород-Дністровського прикордонного загону за юридичне обґрунтування законності виплати індексації грошового забезпечення. Не маючи насправді наміру передавати хабар, зловмисник, шляхом такого обману отримавши 10 тисяч гривень, сподівався розпорядитися цими коштами на власний розсуд.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала депутата Таїровської селищної ради за підозрою в одержанні неправомірної вигоди, але слідчі вважають, що він «працює» не сам.

Нагадаємо також, що прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань 4 жовтня, затримали одного з заступників начальника ДУ «Одеська виправна колонія №14» після отримання неправомірних коштів.

Поділитися