06 травня 2020 р. 11:34

За допомогою реєстратора в Одесі вкрали будівлю «Укрзалізниці»

За допомогою реєстратора в Одесі вкрали будівлю «Укрзалізниці»

Одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх.

Про це повідомив керівник департаменту Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook. 

За його словами, на місці інспектори ДАБК разом з представниками Малиновської районної адміністрації та власне «Укрзалізниці» встановили, що приватний власник частини приміщень цієї будівлі через схему з так званими «чорними реєстраторами» змінив адресу об’єкту: замість Заньковецької, 19, з'явилася нова - 19/5-Б.

Будівлі добудували поверх та збільшили площу в чотири рази - з 239,1 кв. м до 890,7 кв. м. Але за документами реєстратора приміщення тільки перепланували. 

«Схема дуже проста: інвентаризатор ФОП Дембіцька 13 квітня цього року видала довідку, що збільшення площі не є самочинним, а проведено «перепланування, без втручання у несучі та огороджувальні конструкції, та не потребує введення об’єкту до експлуатації». Після цього реєстратор зареєстрував право власності за новою адресою. Насправді в реєстрі жодних дозволів на виконання підготовчих та будівельних робіт, не має, як і документів з введення його в експлуатацію», - написав Олександр Авдєєв у Facebook. 

Посадовець повідомив, що через те, що управління ДАБК позбавлене права проводити перевірки на час реформування ДАБІ, інспектор склав акт обстеження. Також ДАБК направив відповідні листи до юридичного департаменту Одеської міськради та Прокуратури Одеської області для скасування реєстрації права власності на новобудову, а також зупинення виконання самочинних будівельних робіт.

ФОТО: Олександр Авдєєв

Нагадаємо, у березні Управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради склало акт про незаконність робіт на Військовому узвозі, 10, у центрі Одеси.  

Нагадаємо також, що управління Державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській міськраді з 18 березня по 23 квітня зафіксувало в місті 53 випадки самовільного будівництва.

Олександр Авдєєв неодноразово критикував політику центральної влади щодо реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Поділитися