18 червня 2020 р. 10:22

Суд засудив виховательок зі «Світанку» на три роки, але з іспитовим терміном

Суд засудив виховательок зі «Світанку» на три роки, але з іспитовим терміном

Двох виховательок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Малиновському районі Одеси (колишній приют «Світанок») суд визнав винними у невиконанні професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення та засудив їх до трьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання зі встановленням іспитового строку один рік.

Про це повідомили у прокуратурі Одеській області.

Також за рішенням суду засуджені не можуть обіймати посаду вихователя протягом одного року.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2019 року у приміщенні дитячого реабілітаційного центру один із співробітників охоронного агентства, які прибули до Центру за викликом вихователя, знущався та побив двох неповнолітніх вихованців.

Правоохоронці з’ясували, що вихователі закладу у цей час залишили неповнолітніх без нагляду, чим фактично не вжили передбачених дій щодо їхньої охорони від фізичного та психологічного насильства.

Підготовче засідання за цією справою відбулося у закритому режимі 11 червня. Тоді обидві жінки визнали свою провину.

Нагадаємо, у листопаді минулого року керівництво одеської поліції звільнило ювенального інспектора Хмельницького відділу Андрія Крецула, якого звинувачували у побитті вихованців обласного Центру соціально-психологічної реабілітації.

Раніше Малиновський районний суд Одеси визнав винним співробітника охоронної фірми, якого звинувачували в знущаннях над вихованцями дитячого центру. Чоловікові присудили три роки ув'язнення, однак оскільки обвинувачений уклав угоду з прокурором, то суд призначив охоронцеві інше покарання - два роки умовного терміну.

Також нагадаємо, що у справі про знущання над вихованцями притулку «Світанок» у березні поточного року з'явилися нові підозрювані, а саме - двоє вихователів. Того ж місяця суд обрав запобіжним заходом для виховательки обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок «Світанок») особисте зобов'язання. Засідання пройшло в закритому режимі, представників ЗМІ та громадських запросили лише на оголошення рішення.

Фото: Українська служба інформації

Поділитися