08 вересня 2020 р. 14:23

Верховний суд залишив розгляд справи Стерненка в Одесі

Верховний суд залишив розгляд справи Стерненка в Одесі

Верховний суд України відмовив Сергію Стерненку у задоволенні клопотання щодо повернення його справи на розгляд у Київ.

Про це повідомив сам Сергій Старненко на своїй сторінці в Facebook.

"Справу проти мене залишають в Одесі. Верховний суд лишає моє судилище там, де всім керує замовник нападів на мене. Там, де на мене напали прямо перед першим же засіданням. Там, де труханівсько-аваківська шобла вже намагалась мене вбити", - пожалівся він. 

Нагадаємо, раніше суд задовольнив клопотання про відвід суддів Приморського суда Одеси зі сторони захисту Сергія Стерненка, адвокати якого наполягали на упередженості суддів через порушення процедури авторозподілу колегії.

Перше в Приморському суді засідання у справі активіста Сергія Стерненко, підозрюваного у вбивстві, відбулося 31 серпня та завершилося оголошенням перерви до наступного ранку.

25 серпня активіст Сергій Стерненко отримав відмову Верховного суду України у задоволенні клопотання про зміну підсудності.

На одеського активіста напали 24 травня 2018. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. Він вважає напад помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

Поділитися