17 вересня 2020 р. 11:24

Вдалося привезти на суд в Одесу: підозрюваний у вбивстві Гандзюк готовий визнати провину

Вдалося привезти на суд в Одесу: підозрюваний у вбивстві Гандзюк готовий визнати провину

Приморський районний суд Одеси 16 вересня розпочав розгляд обвинувального акту щодо Ігоря Павловського - підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Як повідомили у групі "Хто замовив Катю Гандзюк", перед тим засідання переносили 20 разів з різних причин.

Цього разу Павловський погодився на затвердження угоди про визнання винуватості. Перед тим він подавав заяву про те, що підписання угоди відбулось ніби-то під тиском і він її не визнає, але 16 вересня відізвав цю заяву.

Суд оголосив клопотання про залучення до справи потерпілих: батьків, чоловіка Каті Гандзюк. Прокурори погодилися.

Розгляд справи продовжать 25 вересня.

Нагадаємо, на початку травня Приморський районний суд Одеси вчергове переніс засідання у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, в якому мав брати участь Ігор Павловський, раніше заарештований за іншою кримінальною справою. Причина перенесення - відсутність інтернету в СІЗО, в якому утримують Павловського, повідомляють у групі «Хто замовив Катю Гандзюк» в Facebook.

До того фігурант справи про вбивство Катерини Гандзюк - Ігор Павловський чотири рази ігнорував засідання в Приморському районному суді Одеси.

3 жовтня Ігор Павловський проігнорував судове засідання в третій раз.

22 серпня Приморський районний суд в черговий раз переніс підготовче засідання по справі Катерини Гандзюк, розгляд якого перенесли до Одеси.

Перше підготовче засідання, призначене на 16 серпня, також не відбулося. У травні Одеса приєдналася до всеукраїнської акції «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою. Дівчина отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі.

Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення. Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і ексзаступник голови ОДА Євген Рищук.

Поділитися