11 серпня 2020 р. 19:11

ВАКС розпочав розгляд справи про підкуп прокурора керівницею податкової служби

ВАКС розпочав розгляд справи про підкуп прокурора керівницею податкової служби

Вищий антикорупційний суд провів підготовче судове засідання з розгляду акту про обвинувачення виконувачки обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби однієї з областей, викритій на пропозиції та наданні 25 тисяч доларів США неправомірної вигоди керівникові структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС. 

За результатами підготовчого засідання, колегія суддів ВАКС відмовила в задоволенні клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акту. 

Колегія суддів ВАКС призначила вказану справу до розгляду по суті і сьогодні її ж розпочала. В ході судового розгляду, прокурором оголошено обвинувальний акт.

Як вже повідомлялось, в рамках досудового розслідування встановлено, що очільниця регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тисяч доларів США. Натомість останній мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаної із отриманням неправомірної вигоди від підприємців та не притягувати податківців до відповідальності.

Наступне судове засідання планується 14 вересня 2020 року.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду справу виконувачки обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області, підозрюваної у пропозиції та наданні 25 тисяч доларів США неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури. 

В січні цього року підозрювана в спробі підкупити прокурора екс-начальниця Одеської податкової служби вийшла з СІЗО після сплати застави в 904 тисяч гривень.

Поділитися