25 червня 2020 р. 12:56

У СІЗО Одеси та Ізмаїла понад терміново тримали чотирьох осіб

У СІЗО Одеси та Ізмаїла понад терміново тримали чотирьох осіб

Прокуратура Одеської області перевірила дотримання строків тримання узятих під варту та осіб, які відбувають покарання в слідчих ізоляторах. За підсумками перевірки працівники прокуратури виявили порушення.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Так, за результатами проведених перевірок протягом квітня-травня 2020 року в державних установах «Одеський слідчий ізолятор» та «Ізмаїльський слідчий ізолятор», було звільнено чотирьох громадян, які незаконно утримувалися після спливу строків дії  запобіжних заходів.

Нагадаємо, спеціаліст Відділу регіонального представництва в південних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олександр Малиш та представниця Уповноваженого Верховної Ради України в Одеській області Яна Кузьміна перевірили, як працюють в умовах пандемії державна установа «Чорноморська виправна колонія (№ 74)» та медична частина №74 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України».

Раніше начальник Відділу регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях Валентин Михайлов та регіональна представниця Уповноваженого в Одеській області Яна Кузьміна перевірили, як дотримуються протиепідемічні заходи та права в’язнів в умовах карантину в ДУ «Одеський слідчий ізолятор».

На початку 2020 року в Одеський СІЗО без попередження прибув міністр юстиції України, який вирішив перевірити умови утримання ув'язнених.  

Поділитися