17 листопада 2020 р. 22:27

В Одеському порту затримали контрабандні цигарки на 20 мільйонів

В Одеському порту затримали контрабандні цигарки на 20 мільйонів

Служба безпеки України у взаємодії з Королівською податковою та митною службою Великої Британії блокувала незаконне ввезення в Україну великих партій тютюнових виробів з частковим транзитом до Європи.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Оперативники спецслужби за отриманою, у тому числі від іноземних партнерів, інформацією, виявили в Одеському морському торгівельному порту вантаж цигарок відомого світового бренду загальною вагою майже 16 тонн. Продукція нелегально прибула на один із приватних контейнерних терміналів. За найнижчими оптовими цінами українського «чорного ринку» вартість вилученого товару складала майже 20 мільйонів гривень.

Контрабандні цигарки були приховані під виглядом текстильних виробів для ухилення від сплати митних та інших обов’язкових платежів.

Наразі тривають відповідні процесуальні дії щодо вилучення виявленого товару.

Нагадаємо, у жовтні Служба безпеки України вилучила в порту «Південний» велику партію кокаїну з Південної Америки вартістю майже 10 мільйонів доларів США за тіньовими розцінками. 

Раніше за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам Ізраїлю у контрабанді наркотичних засобів.

Ще раніше Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через країну 750 кілограмів психотропної речовини «каптагон», відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». 

У вересні прокурори спільно зі слідчими УСБУ в Одеській області за силової підтримки оперативних співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної України знайшли 100 брикетів кокаїну, схованих серед бананів.

У серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось, що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики.

Поділитися