30 жовтня 2020 р. 20:28

В Одеській області знов затримали велику партію наркотиків

В Одеській області знов затримали велику партію наркотиків

Служба безпеки України вилучила в порту «Південний» велику партію кокаїну з Південної Америки вартістю майже 10 мільйонів доларів США за тіньовими розцінками.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ. 

Оперативники спецслужби встановили, що нелегальний вантаж прибув до Морського торговельного порту «Південний» у контейнері з фруктами. Під час поглибленого митного огляду контейнеру в технологічних порожнинах правоохоронці виявили понад 50 кілограмів кокаїну, розфасованими у кілограмові брикети.

Слідчі органів безпеки розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у наркобізнесі. Перевіряється можлива причетність співробітників контролюючих органів до контрабанди кокаїну. 

Операція проводилась спільно з Державною прикордонною та митною службами під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Раніше за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам Ізраїлю у контрабанді наркотичних засобів.

Ще раніше Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через країну 750 кілограмів психотропної речовини «каптагон», відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». 

У вересні прокурори спільно зі слідчими УСБУ в Одеській області за силової підтримки оперативних співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної України знайшли 100 брикетів кокаїну, схованих серед бананів.

У серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось, що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики.

Поділитися