21 жовтня 2020 р. 13:24

Підпал та замах: в Одеській області постраждали кандидати в депутати

Підпал та замах: в Одеській області постраждали  кандидати в депутати

Співробітники Національної поліції Одеської області розслідують одразу дві атаки на кандидатів в депутати Одеської обласної ради та Роздільнянської місцевої ради. 

Як повідомляють в пресслужбі поліції, обидва напади сталися 21 жовтня. 

Кандидату на посаду депутата Одеської обласної ради, як зазначають ЗМІ, директору підприємства «Дунай Агрос» Дмитру Зеленькову, підпалили вночі його позашляховик «Toyota Land Cruiser Prado» вночі в місті Ізмаїл. 

Відомості за фактом умисного пошкодження майна внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Наразі обставини події та особи, які до неї причетні, встановлюються.

ВІДЕО: Bessarabia INFORM

Кандидату в депутати Роздільнянської місцевої ради  пощастило меньше він опинився в лікарні. 

Повідомлення про вибух, що стався біля автозаправної станції в с. Курган, надійшло до поліції о 9.40. Зараз на місці події працюють керівництво ГУНП, слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та кінологи.

За попередніми даними, внаслідок вибуху постраждав власник охоронної компанії Андрій Бабенко  - кандидат у депутати Роздільнянської місцевої ради. Його з тілесними ушкодженнями госпіталізовано. Також пошкоджений автомобіль, на якому пересувався чоловік. 

Зараз правоохоронці встановлюють обставини події та осіб, які до неї причетні. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ст. 15 та п.5 ч.2 ст.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На час роботи вибухотехнічної служби рух на вказаній ділянці траси Одеса-Кучурган тимчасово призупинений.

ВІДЕО: Думская Нет

Нагадаємо, невідомі злочинці в ніч на 21 жовтня спалили редакцію видання «Альтернатива.орг» в Овідіополі Одеської області. А у суботу, 17 жовтня, головного редактора «Альтернативи» Романа Варшанідзе побили троє невідомих під час зйомок.

 

Поділитися