21 жовтня 2020 р. 12:15

В Одеській області спалили редакцію видання

В Одеській області спалили редакцію видання

Невідомі злочинці в ніч на 21 жовтня спалили редакцію видання «Альтернатива.орг» в Овідіополі Одеської області. 

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко

Він зазначив, що це уже другий злочин, скоєний проти місцевого незалежного медіа протягом тижня. Так у суботу, 17 жовтня, головного редактора «Альтернативи» Романа Варшанідзе побили троє невідомих під час зйомок.

«Альтернатива.орг» опублікувала відео звернення Романа Варшанідзе, записане коло обгорілого редакційного приміщення. Журналіст інформує, що за свідченням свідків, двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно редакції .
У приміщенні обгоріли меблі, підлога, але редакція та техніка не вигоріли, оскільки сусіди змогли до приїзду пожежних загасити полум’я.
На місце інциденту оперативно прибули поліцейські та пожежні.

«Національна спілка журналістів України засуджує напад на журналіста, протестує проти брутального залякування медіа, яким є підпал редакції, та закликає правоохоронців до оперативного розслідування злочинів», - зазначив Сергій Томіленко.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одесиобрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для депутата Подільської міської ради, який підозрюється у спробі підкупити членів виборчої комісії.

А також, що кандидати в депутати Чорноморської міської ради Василь Волошинов та Андрій Левченко пропонували гроші спостерігачеві ОПОРИ та агресивно вимагали від нього покинути захід в селі Овідіопольского району. 

Поділитися