06 листопада 2020 р. 21:20

В Одесі затримали підозрювану у посередництві в «придбанні» керівної посади в Міноборони

В Одесі затримали підозрювану у посередництві в «придбанні» керівної посади в Міноборони

Діючи спільно з невстановленими наразі посадовими особами Міністерства оборони України, 44-річна жителька столиці отримала для подальшої передачі 5 тисяч доларів США.

Як стверджують у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, дії жінки задокументували співробітники слідчого управління ГУНП в Одеській області, спільно зі співробітниками Департаменту військової контррозвідки СБУ та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Одеського гарнізону. 

Попередньо встановлено, що вказані грошові кошти – частина суми, яку посередниця мала передати своїм спільникам-посадовцям в якості неправомірної вигоди за призначення громадянина на керівну посаду в Головному управлінні майна та ресурсів Міністерства оборони України.  

На даний час з жінкою проводяться невідкладні слідчі дії. Правопорушницю затримали в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про повідомлення їй підозри за ч.5 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, затримали інспектора прикордонної служби одного з відділень прикордонної служби «Старокозаче» Держприкордонслужби після одержання ним неправомірної вигоди.

Прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття справи по перешкоджанню журналістській діяльності Михайла Штекеля з боку мера Геннадія Труханова і його охоронців.

Поділитися