20 жовтня 2020 р. 14:20

В Одесі затримали партію «бойового наркотику» вартістю понад 30 мільйонів доларів США

В Одесі затримали партію «бойового наркотику» вартістю понад 30 мільйонів доларів США

Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів США.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, у ході спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова.

Вони замовили психотроп в одній з країн Середземноморського басейну. Співробітники СБУ задокументували, що товар на початку вересня прибув до морського порту «Південний», де був прихований в контейнері із солодощами, та контролювали всі дії зловмисників.

Потім наркоділки перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення каптагону до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з психотропом. Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили до Одеського морського порту.

Після декларування вантажу в митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів: одного під час спроби вильоту із Одеси, другого ‒ за місцем проживання. Контейнери з каптагоном вилучено правоохоронцями.

Нагадаємо, в серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики. 

В лютому 2020 року правоохоронці затримали співробітника Одеського слідчого ізолятора, під час обшуку у якого вилучили канабіс, метадон та амфетамін.

Нагадаємо також, що в одеському порту «Південний» правоохоронці затримали на судні близько 200 кілограмів кокаїну.

Поділитися