08 липня 2020 р. 19:28

В Одесі СБУ виявила схованку з боєприпасами поблизу енергетичних об’єктів

В Одесі СБУ виявила схованку з боєприпасами поблизу енергетичних об’єктів

Служба безпеки України виявила в Одесі схованку з великою кількістю боєприпасів, розташовану поблизу енергетичних об’єктів.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, за попередньою версією слідства, військовослужбовець Збройних сил викрав та вивіз з військової частини для перепродажу значну кількість вибухових речовин та боєприпасів.  

Оперативники спецслужби задокументували продаж військовослужбовцем двох гранат Ф-1 та РГД-5 та затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зі схрону, який зловмисник облаштував біля охоронної зони енергооб’єкту, правоохоронці вилучили 4,9 кг тротилу, 17 гранат РГД-5, 11 гранат Ф-1 та 2 міни. Виявлені засоби ураження передано на експертизу.

За висновками експертів, у випадку неконтрольованої детонації засобів ураження створювалась загроза знеструмлення кількох районів області.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

ФОТО: СБУ

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Спеціалізованої прокуратури, щодо обрання заступнику начальника одного з відділів Управління СБУ в Одеській області, підозрюваного у вимаганні грошей, запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Поділитися