25 вересня 2020 р. 12:25

В Одесі намагалися продати військове містечко

В Одесі намагалися продати військове містечко

Фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства, вдалося припинити торги нерухомим майном однієї з військових частин у місті Одеса загальною площею 13 тисяч 350,7 квадратних метрів та оскаржено дії державного реєстратора, який зареєстрував зазначене майно на фізичну особу.

31 жовтня 2019 року громадянка зареєструвала право власності на об’єкт нерухомого майна у Одесі на вулиці Світанку, 47, що завдало шкоди законним інтересам держави в особливо великих розмірах, оскільки зазначене майно розташоване у вивільненому з 2007 року військовому містечку № 210.

25 червня 2020 року приватним виконавцем виконавчого округу Одеської області винесено постанову про арешт майна боржника-вказаної фізичної особи. У подальшому зазначене нерухоме майно було незаконно виставлено на продаж через ДП «Система електронних торгів арештованим майном».

1 вересня 2020 року Головне управління майна та ресурсів Міноборони звернулось з клопотанням до Державного бюро розслідувань втрутитись у ситуацію. Завдяки належному реагуванню Державного бюро розслідувань та відповідно до ухвали слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 3 вересня 2020 у справі, торги були зупинені 8 вересня 2020 року.

За вказаним фактом, військовою прокуратурою Одеського гарнізону внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби) та за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство). 

Наразі Міністерством оборони України організовано роботу щодо оскарження в судовому порядку порушених інтересів держави в особі Міноборони та оскарження дій державного реєстратора.

Нагадаємо, Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України також у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Нагадаємо також, що суд поновив право власності територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 3,5 мільйони гривень та площею 2 тисячі 220 квадратних метрів по вулиці Виїзній у Малиновському районі міста.

Поділитися