17 січня 2020 р. 16:24

В Одесі митника підозрюють у вимаганні грошей з підприємців

В Одесі митника підозрюють у вимаганні грошей з підприємців

Прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань та співробітниками СБУ затримали державного інспектора відділу митного оформлення одного з постів Одеської митниці.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.  

За даними слідства, службовець вимагав та отримав 1 тис. 300 доларів США хабара від підприємця за безперешкодне оформлення в режимі «імпорт» автомобілів з іноземною реєстрацією.

Від 50 до 100 доларів США за одиницю він «оцінив» швидке оформлення автомобілів, ввезених з території Грузії, а також відсутність штучних перешкод. При цьому, співробітник митниці зазначив, що у разі митного оформлення дорогих автомобілів, сума неправомірної вигоди встановлюється окремо.

У разі відмови надавати неправомірні кошти, підприємця чекали тривалі митні догляди та затягування процесу оформлення ввозу на невизначений термін. Під час передачі хабара митника затримали на його робочому місці. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозри.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньої виконуючої обов'язки начальника Державної податкової служби в Одеській області Наталії Чеботарьової, яку затримали на дачі хабара в 25 тисяч доларів прокурору.

ФОТО: od.gp.gov.ua, ssu.gov.ua 

Поділитися