04 травня 2020 р. 11:53

В Одесі "чорного" рієлтора підозрюють у зв'язках з правоохоронцями

В Одесі "чорного" рієлтора підозрюють у зв'язках з правоохоронцями

Працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затримали 55-річного одесита, якого підозрюють у вимаганні та шахрайстві. 

Як повідомили у департаменті, слідчі також підозрюють, що чоловік ймовірно, мав корумповані зв’язки у правоохоронних органах.

Також в департаменты зявили, що вважають затриманого лідером групи «чорних» рієлторів. 

За інформацією правоохоронців, лідер групи підібрав довірених осіб, які з метою незаконного збагачення заволодівали об’єктами нерухомості або правами на такі об’єкти, розпорядники яких не проживали в них та не реалізували своє право на реєстрацію права власності. В подальшому нерухомість ділки збували добросовісним покупцям.

Під час документування злочинної діяльності групи оперативники внутрішньої безпеки НПУ встановили факт вимагання організатором 50 тисяч доларів США з одесита. Чоловік мав намір приватизувати квартиру, за яку «чорні» рієлтори вже одержали завдаток від покупця. Внаслідок виниклого спірного питання на нерухоме майно суд наклав арешт, а відтак зацікавлені особи, учасники групи, втратили можливість прибутку. Винуватця ситуації побили та пригрозили йому розправою, якщо він не поверне суму «збитку».

Одразу після передачі потерпілим частини суми – 12 тисяч доларів США – організатора угруповання затримали працівники ДВБ НПУ, слідчі СУ ГУНП у Одеській області, за процесуального керівництва прокуратури. За результатами проведених невідкладних обшуків у лідера злочинної групи та його спільників внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 (Закінчений замах на злочин) та ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поліція повідомила  державній реєстраторці в Одесі про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, та сприянні у шахрайському заволодінні чужим майном. 

Нагадаємо також, що співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини вчора, 24 квітня, викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися