17 квітня 2020 р. 11:28

У Затоці заарештували підприємця, на замовлення якого знесли будівлю на базі відпочинку

У Затоці заарештували підприємця, на замовлення якого знесли будівлю на базі відпочинку

За клопотанням прокурорів Одещини організатора умисного знищення майна однієї з баз відпочинку у Затоці взяли під варту.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

"За версією слідства, на початку квітня місцевий підприємець, з метою звільнення земельної ділянки площею 0,08 га, замовив знесення будівлі, що розташована на території сусідньої бази відпочинку. Внаслідок таких протиправних дій одне з приміщень турбази зруйновано повністю", - повідомили у прокуратурі.

Фото: Прокуратура Одеської області

Організатору знесення будівлі правоохоронці повідомили про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194.

Як зазначаили у прокуратурі, на місці скоєння злочину був затриманий водій фронтального навантажувача, який безпосередньо здійснював роботи з демонтажу. Йому правоохоронці також повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 КК України.

Фото: Прокуратура Одеської області

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Білгород-Дністровського відділу поліції.

За цей злочин законом передбачено до 10 років позбавлення волі.

Варто зазначити, що Затока часто опиняється на сторінках ЗМІ через порушення, пов'язані із земельними питаннями. Так, у березні поліція затримала робітників, що зводили будівлю, яку у раніше намагалися знести мешканці Затоки, бо вважали будівництво незаконним.

А у лютому суд відсторонив від посади керівника Затоківської селищної ради, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

Поділитися