28 вересня 2020 р. 11:22

«Токіо Стар»: справу ексголови ДСНС скерували до суду

«Токіо Стар»: справу ексголови ДСНС скерували до суду

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Одеській області, підозрюваного у службовій недбалості.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Колишній посадовець, будучи відповідальним за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежно виконував свої службові обов'язки, що спричинило тяжкі наслідки окремим громадянам та державним інтересам.

Внаслідок його злочинної недбалості, системного невиконання своїх персональних обов’язків та неналежного контролю за діями підлеглих протягом 2019 року на території Одеси сталося три масштабних пожежі, через трагічні наслідки яких загинули люди.

Так, у червні минулого року в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров’я загинуло 8 громадян, у серпні 9 людей загинули при пожежі в готелі «Токіо Стар», та у грудні – 16 загиблих в Одеському економічному коледжі.

Нагадаємо, обласна прокуратура скерувала до Приморського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно співвласника готелю, який підозрюється у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі у готелі «Токіо Стар» в Одесі.

Одеський апеляційний суд розглянув клопотання адвокатів співвласника готелю «Токіо Стар» Сергія Дурача про зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт.

В липні правоохоронці затримали в міжнародному аеропорту «Одеса» колишнього директора одеського готелю «Токіо Стар», який намагався перетнути державний кордон України.

У серпні 2019 року в готелі на вулиці Водопровідній в Одесі сталася велика пожежа, яка забрала життя дев'ятьох людей.

Поділитися