02 липня 2020 р. 14:30

Суддя не пом'якшив обмеження заступнику директора ОПЗ, якого підозрюють в оборудці на 91 мільйон

Суддя не пом'якшив обмеження заступнику директора ОПЗ, якого підозрюють в оборудці на 91 мільйон

Суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на заступника директора та начальника відділу Одеського припортового заводу.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС. 

Підозрювані зобов’язані не відлучатися за межі Одеси, міста Южне, Ліманського району Одеської області без дозволу слідчого, прокурора або суду (для начальника відділу Одеського припортового заводу); повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в даному кримінальному провадженні; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон. Строк дії обов’язків - до 1 вересня та до 20 серпня відповідно.

Нагадаємо, в березні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід начальнику відділу акционерного товариства «Одеський припортовий завод». Слідчий суддя застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді 630 тис. гривень застави. Також на нього покладено ряд процесуальних обов’язків. 

Раніше Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро та обрав заступнику директора ОПЗ як запобіжний захід заставу в 1 мільйон 51 тисячу гривень.

САП оголосила про підозру чотирьом особам, які можуть бути учасниками злочинної схеми, що коштувала Одеському припортовому заводу 93 мільйони гривень. Підозрювані: заступник директора заводу, довірена особа народного депутата, начальник відділу заводу і підприємець.

Слідством встановлено, що в березні - грудні 2015 року довірена особа народного депутата організувала схему, відповідно до якої «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових.

Поділитися