11 листопада 2020 р. 20:17

Суддя Білгород-Дністровського суду поскаржився на прослуховування з боку правоохоронців

Суддя Білгород-Дністровського суду поскаржився на прослуховування з боку правоохоронців

Голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександр Боярський звернувся до Вищої ради правосуддя зі скаргою на правоохоронців, які нібито встановили в кабінеті судді прослуховуючий пристрій. 

Голова суду повідомив, що 5 листопада його кабінет обшукали співробітники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України, а після того як вони пішли він знайшов у кабінеті «жучка». 

Обшук відбувся в рамках кримінального провадження, розпочатого за підозрою в підробці судових рішень і несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем. За версією слідства, судові рішення вносилися до Єдиного реєстру судових рішень, коли Олександр Боярський перебував у відпустці.

В ході обшуку було вилучено комп'ютер судді, а також оригінали судових справ.

Санкцію на проведення обшуку в суді 22 жовтня дав суддя Заводського районного суду Миколаєва.

Такі дії ГБР і СБУ А. Боярський пов'язує з тим, що з 24 по 30 вересня слідчі судді суду відмовилися задовольнити клопотання про проведення шести обшуків, восьми оглядів житла і одному часовому доступі до документів у справах, пов'язаних з виборами.

Нагадаємо, у зв'язку з захворюванням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду на COVID-19, 11 листопада з 16:00 години припиняється робота установи з метою проведення санітарної обробки приміщення.

Поділитися