12 липня 2020 р. 19:58

Суд знов подовжив тримання в СІЗО для сімох учасників бунту в одеській колонії

Суд знов подовжив тримання в СІЗО для сімох учасників бунту в одеській колонії

Малиновський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу - утримання під вартою семи обвинуваченим, підозрюваним в співучасті в масових заворушеннях у «Південної виправної колонії № 51» в травні 2019 року.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

«Колегія суддів Малиновського районного суду Одеси у складі: головуючий суддя Сергій Черевко, суддя Дмитро Передерко та суддя Ольга Коблова, задовольнили клопотання прокурора прокуратури Одеської області про продовження запобіжного заходу семи обвинуваченим у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 3 вересня», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у травні Малиновський райсуд Одеси також задовольнив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу - утримання під вартою семи обвинуваченим, підозрюваним в співучасті в масових заворушеннях у «Південної виправної колонії № 51» в травні 2019 року.

Нагадаємо також, що обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно семи підозрюваних у дезорганізації роботи ДУ «Південна виправна колонія № 51» та в активній участі у масових заворушеннях, внаслідок яких 19 осіб зазнали тілесні ушкодження.

Йдеться про інцидент, що стався у травні минулого року, коли незадоволені умовами утримання ув’язнені вчинили бунт. Під час подій постраждали співробітники пенітенціарної установи. Також бунтарі підпалили службовий автомобіль та адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Одеська місцева прокуратура № 2 виявила порушення порядку надання в оренду приміщень, розташованих на території ДУ «Південна виправна колонія (№ 51)» в Одесі. 

У квітні Миколаївський апеляційний суд зняв арешт з земельної ділянки на Люстдорфській дорозі в Одесі, яка належить Державі в особі Одеської обласної державної адміністрації та передана у постійне користування державній установі «Південна виправна колонія (№ 51)».

У лютому прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчим ГУНП в Одеській області повідомили про підозру семи особам, ймовірно причетним до дезорганізації роботи ДУ «Південна виправна колонія № 51» та умисного знищення майна установи шляхом підпалу. 

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати Південну виправну колонію загального режиму №51. П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх ув'язнених вивезли з колонії у липні, після чого її законсервували.

Поділитися