26 листопада 2020 р. 21:29

Суд залишив у СІЗО обвинувачуваних в нападі на активіста Устименка в Одесі

Суд залишив у СІЗО обвинувачуваних в нападі на активіста Устименка в Одесі

Колегія суддів Приморського районного суду Одеси продовжила запобіжний захід обвинувачуваним у справі замаху на вбивство очільника ВО «Автомайдан» Віталія Устименка

Вони перебуватимуть під вартою до 10 грудня, повідомляє «Суспільне».

Під час судового засідання Станіслав Руденко заявив, що раніше не бачив потерпілого Віталія Устименка. За словами фігуранта справи, затримання було «необґрунтованим, оскільки прокуратура "підробила усі документи справи"».

Юрій Гаврилюк просив суд про виправдання, бо ані його, ані Станіслава Руденка напад на Устименка «ніяк не стосується».

Прокурор Костянтин Мрихин звернувся до суддів з клопотанням, продовжити термін перебування обвинувачених в слідчому ізоляторі на 60 днів. Натомість адвокати Руденка та Гаврилюка просили обрати інший запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та носіння електронного браслету. Однак судді продовжили тримання в СІЗО. Наступне засідання призначили на 4 грудня.

За словами судді Сергія Кічмаренка, на ньому дадуть останнє слово обвинуваченим.

Нагадаємо, в жовтні Маліновський районний суд Одеси на засіданні у справі про напад на главу «Автомайдану» Віталія Устименка приступив до дебатів.

У листопаді 2019 року Генеральна прокуратура України задовольнила клопотання лідера одеського осередку «Автомайдану» Віталія Устименка про переведення справи про напад на нього зі Слідчого управління одеської поліції до Головного слідчого управління СБУ в Києві.

У квітні 2019 року апеляційний суд скасував рішення про повернення прокуратурі кримінального провадження про замах на життя активіста.

У лютому підозрюваного в організації нападу випустили з СІЗО.

За версією слідства, 5 червня 2018 року на вулиці Фонтанська дорога двоє підозрюваних і невстановлена слідством особа вчинили напад на громадського діяча.

Чоловіки кілька разів вдарили Віталія Устименка ножем. На щастя, активіст залишився живий, бо активно пручався. Не довівши до кінця свого наміру, підозрювані зникли з місця злочину. Потерпілого одразу госпіталізували до лікарні.

Поділитися