21 серпня 2020 р. 11:22

Суд заарештував майно дитячого санаторію в Одесі

Суд заарештував майно дитячого санаторію в Одесі

Суд наклав арешт на майно «Дитячого спеціалізованого клінічного санаторію «Хаджибей», який належить Міністерству охорони здоров`я вартістю 50 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

За даними СБУ, зловмисники намагалися незаконно заволодіти всім майном лікувального закладу, що розташований в економічно привабливій зоні на березі Чорного моря та спеціалізується на реабілітації дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату.

Оперативники спецслужби встановили, що за ініціативою посадовців МОЗ України у 2007 році керівництво санаторію уклало інвестиційний договір із приватним підприємцем на зведення бази відпочинку у селі Холодна Балка на узбережжі Хаджибейського лиману. За умовами контракту, інвестор зобов`язався виконати весь комплекс проектно-будівельних робіт, а також профінансувати реконструкцію інших корпусів оздоровниці: газифікацію, капітальний ремонт та придбати для закладу автотранспорт. Після виконання договору санаторій мав передати зведену базу відпочинку разом із землею у власність комерційній фірмі.

Попри те, що будівельні роботи так і не були розпочаті, у 2018 році інвестор вирішив відсудити ділянку у курортній зоні та інше майно оздоровниці.

Ініційована СБУ перевірка зафіксувала, що такі дії суперечать вітчизняному законодавству з інвестиційної діяльності та управління об'єктами державної власності. Крім того, вказаний договір не був погоджений з Фондом державного майна України.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України провели 18 обшуків за місцями проживання та в офісах фігурантів кримінального провадження в Харківській, Кіровоградській, Полтавській, Одеській, Луганській, Київській областях та у столиці, вилучивши бухгалтерську документацію, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності. 

Поділитися