22 лютого 2020 р. 17:33

Суд відсторонив від посади керівника Затоківської селищної ради (оновлено)

Суд відсторонив від посади керівника Затоківської селищної ради (оновлено)

Сьогодні, 22 лютого, Київський районний суд відсторонив від посади виконуючого обов'язки голови селищної ради Затоки В'ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

Про це повідомляє "Думська".

Кримінальне провадження, фігурантом якого є Бокій, відкрито за фактом розтрати бюджетних коштів під час реконструкції очисних споруд мікрорайону «Райдужний». Договір підряду був укладений з компанією «Південьбудізол», яка повинна була отримати за роботу 19 млн грн. У 2019-му їй перерахували 5,7 млн ​​грн.

При цьому, за даними слідства, реконструкція проводилась з внесенням недостовірних відомостей до актів виконаних робіт: завищувалися обсяги і ціни. Грошові кошти були переведені на рахунки фіктивних підприємств і в подальшому переведені в готівку.

Оновлено. Київський районний суд обрав Бокію запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

У суді зазначили, що виконуючий обов'язки голови селищної ради Затоки впродовж 2019 року підписував договори про виконання робіт з реконструкції очисних споруд в смт Затока. Однак з боку підприємства, яке зобов’язувалось виконати вказані роботи, договори та інші документи підписували невстановлені особи, які фактично контролювали його активи.

Згідно платіжних доручень, які також підписував т.в.о. голови селищної ради, з державного бюджету виділялись кошти на рахунок підприємства за роботи, які не були передбачені договором та відповідно, не підлягали оплаті.

Внаслідок вказаних дій Затоківській селищній раді були спричинені матеріальні збитки.

Нагадаємо, В'ячеслав Бокій виконує обов'язки селищного голови Затоки з березня 2019 року. Його обрали на цю посаду після відсторонення голови ради Василя Звягінцева. До цього Бокій був секретарем Затоківської селищної ради.

Також нагадаємо, що у вересні 2016 року Вячеслава Бокія затримали за підозрою в організації замаху на адвоката Олександра Погорєлого.

Фото: Топор

Поділитися