02 травня 2020 р. 12:58

Суд відпустив підозрюваного у викраденні дитини на Одещині під домашній арешт: готується апеляція

Суд відпустив підозрюваного у викраденні дитини на Одещині під домашній арешт: готується апеляція

Днями в одному із сіл Лиманського району 39-річний чоловік обманом заманив семирічну дівчинку до своєї автівки та намагався її викрасти, проте дитині вдалося втекти.

Про це повідомили у відділі комунікацій ГУ НП Одеської області.

Правоохоронці розповіли подробиці справи. Спочатку чоловік запитав у дівчинки, як дістатися до магазину, а коли вона йому сказала, що батьки не дозволяють їй розмовляти з незнайомцями, то заманив до автівки іграшками. Водій рушив з місця, проте дитина не розгубилася, і коли він відвернув від неї погляд, розвертаючи машину, вирвалася та втекла.

Яна, так звуть дівчинку, про все розповіла батькам і ті звернулися до поліції. Очевидці розповіли правоохоронцям, що правопорушник пересувався на чорному Mercedes. Проте коли за кілька годин правоохоронці зупинили розшукувану автівку, та виявилася білою. Під час огляду автівки поліцейські знайшли речові докази причетності до правопорушення. Крім того, у самого підозрюваного правоохоронці вилучили мобільні телефони, у яких виявили фото та відео порнографічного змісту за участю дітей. 

Комінтернівський суд обрав чоловікові запобіжний захід у виді домашнього арешт, хоча прокуратура клопотала про взяття чоловіка під варту. Це викликало чималий резонанс у суспільстві. Громадський діяч Руслан Демчук на своїй сторінці у Facebook звернувся до Комінтернівського райсуду, місцевої прокуратури, керівника Лиманського відділу поліції та поліції Одещини з питанням, чи буде апеляція на рішення суду.

Начальник Лиманського відділу поліції Олег Кашперук заявив, що правоохоронці готують апеляцію на рішення суду щодо запобіжного заходу. 

Варто додати, що сміливій дівчинці за її вчинок поліцейські зробили подарунки - довгоочікувану ляльку, про яку, як зізналася дівчинка, дуже мріяла, та сучасний смарт-годинник. За його допомогою батьки знатимуть, що відбувається з дитиною, коли їх не буде поряд, а сама вона в екстреній ситуації зможе покликати дорослих на допомогу натисканням лише однієї кнопки. 


Поділитися