13 березня 2020 р. 21:20

Суд продовжив запобіжний захід керівниці Державної податкової служби Одещини

Суд продовжив запобіжний захід керівниці Державної податкової служби Одещини

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії обов’язків, покладених на виконуючу обов’язки начальника Головного управління Державної податкової служби Одещини.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Раніше підозрюваній суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 903,8 тисяч гривень. Ураховуючи, що підозрювана внесла заставу, суд поклав на неї додаткові обов'язки: прибувати до детективів НАБУ, прокурорів, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця роботи та проживання; здати на зберігання всі свої паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Екскерівниця податкової Одещини підозрюються у пропозиції та наданні 25 тис доларів США неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури. За версією слідства, прокуратура Одещини щомісячно мала отримувати неправомірну вигоду у розмірі 25 тис доларів США. Натомість, прокурор мав не перешкоджати протиправній діяльності працівників ДПС, пов’язаної із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися