09 жовтня 2020 р. 16:17

Суд примусив поліцію знов розслідувати перешкоджання діяльності журналістів мерією

Суд примусив поліцію знов розслідувати перешкоджання діяльності журналістів мерією

Слідчий суддя Приморського районного суду задовольнив клопотання Віталія Матвєєва - адвоката головного редактора ІзбірКому Валерія Болгана, та визнав постанову поліції про закриття справи за заявою журналіста щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку працівників «Муніципальної варти».

Як йдеться в ухвалі суду, постанова про закриття справи не відповідає законності та обґрунтованості, тому й підлягає скасуванню. 

В суді зазначили, що з постанови слідчого вбачається, що ніяких слідчих дій в рамках розслідування провадження не робилося.    

Раніше Одеська місцева прокуратура №3 відмовилася змушувати поліцію повернутися до розгляду заяви головного редактора видання ІзбірКом Валерія Болгана на перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку працівників "Муніципальної варти".

Нагадаємо, 13 червня 2017 року позаштатного кореспондента ІзбірКома Юрія Дьяченка насильно винесли з приміщення Одеської мерії невідомі.

Наступного дня Одеський міській голова Геннадій Труханов виправдав дії нападників, заявивши, що далеко не всі заходи Одеської міськради можна знімати на відео.  

Того ж дня, 14 червня, поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками перешкоджання законній професійній діяльності журналістів через недопуск співробітників ЗМІ в будівлю міської ради під час сесії.

Поділитися