09 червня 2020 р. 21:18

Суд дослідив спільні фото Труханова та його колишньої дружини

Суд дослідив спільні фото Труханова та його колишньої дружини

Вищий антикорупційний суд завершує досліджувати у відкритому засіданні зображення з планшету Тетяни Колтунової – нібито цивільної дружини міського голови Одеси Геннадія Труханова.

За версією прокуратури, ці фото підтверджують, що Труханов і Колтунова – члени сім'ї, мають спільний побут і обов'язки сімейного характеру, повідомляє "Українська Служба Інформації".

А тому в НАБУ й САП переконані: Труханов мав декларувати зареєстроване за нею нерухоме і рухоме майно загальною вартістю понад 52 мільйонів гривень, проте умисно приховав ці відомості у своїх деклараціях за 2015-2016 роки.

В екслюзивному коментарі "Українській службі інформації" після минулого засідання мер Одеси наголосив, що офіційно розірвав свої стосунки з Колтуновою у 1997 році, але оскільки має спільних дітей і онуків, – підтримує стосунки.

"До сьогоднішнього дня і в перспективі ми з нею підтримуємо добрі стосунки. І я ніколи не приховував це і не буду. "Хвора уява" сторони обвинувачення – їхні проблеми.

Все, що ви бачили, – підтасовка фактів на неіснуючу справу. Що я маю на увазі? Вони не говорять, що у Бельгії я був у службовому відрядженні, а Тетяна разом з Алісою були у своїх справах. Але коли у нас з'являлася вільна хвилина, ми, звичайно, були разом: ходили з дочкою, вирішували, де вона буде навчатися. Вони про це не говорять. Так само і всі фотографії, які ви бачили, були зроблені там, де я був зі своїми дітьми і внуками. Наприклад, в Австрії ми святкували мій день народження. Вони вирвали фотографію, де я тільки з Колтуновою, і показали в суді. Пораджуся з адвокатом і принесу фотографії, де я в цьому ж місці з іншими людьми. І там не менше близькі фото, де ми обіймаємось і так далі. Кілька фото були зроблені у день народження дочки. Чому я і мати не маємо право приїхати до дитини і разом відсвяткувати її свято?" – висловився Труханов.

Натомість прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури переконані: продемонстровані у суді фото й листування у комплексі доводять, що розлучення між чиновником та Колтуновою все ж таки було фіктивним, та між ними досі зберігається сімейний побут і обов'язки сімейного характеру. А не вніс він її до декларації, аби приховати записане на неї майно і свої реальні фінансові статки.

"Цими обставинами ми доводимо, що Труханов та Колтунова мають ознаки сім'ї. Це вбачається з того, що з планшету, який був вилучений на вулиці Генуезькій, де Труханов, як стверджує, що не проживав, містяться зображення як Труханова, так і Колтунової. На думку сторони обвинувачення, ми наводимо обставини про те, що спільні фото доводять ознаки сім'ї. Координатами ми доводимо, де зроблені ці фото", – прокоментував прокурор САП Олександр Омельченко.

Нагадаємо, у червні 2018 року Солом'янський суд Києва надав доступ детективам Національного антикорупційного бюро України до рахунків жінки, яку в НАБУ вважають пов'язаною з міським головою Одеси спільним побутом.

Нагадаємо також, що детективи НАБУ під час одного з обшуків знайшли в квартирі передбачуваної дружини мера речі Геннадія Труханова: одяг, взуття, документи і електронні носії інформації, а також в квартирі був обладнаний кабінет мера.

Також під час цих слідчих дій в квартирі знайшли дві картки мера Одеси, видані банком «Південний» з підписом Gennadiy Trukhanov і терміном дії до травня 2018 року.

Згідно із законом, мер повинен вказувати у декларації майно всіх членів сім'ї, проте вказав тільки матір і дочку, і жодна з них не є власницею квартири.

За даними видання «Слово і Діло», власницею квартири може бути Тетяна Колтунова, яка була супутницею мера на одному з відкриттів Одеського міжнародного кінофестивалю.

У той же час, в інтерв'ю ЗМІ Труханов заявляв, що розлучений з дружиною з 1997 року.

Поділитися