16 вересня 2020 р. 22:23

Суд допитав двох свідків у справі про недостовірну декларацію Труханова

Суд допитав двох свідків у справі про недостовірну декларацію Труханова

Вищий антикорупційний суд в режимі відеоконференції допитав двох свідків, заявлених стороною обвинувачення у справі про недостовірну інформацію у декларації Одеського міського голови Геннадія Труханова

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.  

Наступний розгляд у справі призначено на 23 вересня 2020 року.

Одеський міський голова обвинувачується у поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2016 роки, передбачених Законом України «Про запобігання корупції». 

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що суб’єктом декларування у деклараціях за 2015 та 2016 роки подано завідомо недостовірні відомості стосовно майна та інших об’єктів декларування, які відрізняються від достовірних на суму понад 33 млн гривень та 18 млн гривень відповідно.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд вирішив не об’єднувати матеріали кримінальних проваджень за обвинуваченням міського голови Одеси. 

Нагадаємо також, що жодна кримінальна справа проти Одеського міського голови Геннадія Труханова не закрита.  

Зазначимо, що через усі ці справи, де мер Одеси є обвинуваченим, прокуратура просила Вищий антикорупційний суд заборонити міському голові Одеси Геннадію Труханову займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше видання «Слово і діло» зазначило, що строк давності за обвинуваченням одеського міського голови Геннадія Труханова в поданні недостовірної інформації в деклараціях за 2015 та 2016 роки сплинув 31 березня, однак захисники мера не захотіли просити про закриття справи за цією статтею.

Журналісти вважають, що адвокати прагнуть домогтися закриття провадження за іншою причиною – відсутність складу злочину.

Утім, Геннадію Труханову вже встигли вручити нову підозру про недостовірну інформацію в декларації за 2017 рік. У ній строк давності закінчується в березні 2021 року. Тому цей епізод можуть встигнути приєднати до того, який уже слухається в суді. Обвинувальний акт за цією справою вже також скерували до суду

Поділитися