23 жовтня 2020 р. 21:27

Стерненко заявив, що відкрив суду нові докази своєї невинуватості

Стерненко заявив, що відкрив суду нові докази своєї невинуватості

Судді Приморського районного суду Одеси 23 жовтня розпочали засідання по справі активіста Сергія Стерненка та допитали його як обвинуваченого. 

Як зазначив сам активіст на своїй сторінці у Facebook, що передав прокуратурі нові докази які «повністю знищують їхню правову позицію».

«Обвинувачення проти мене по статті «умисне вбивство» ґрунтувалось на сфабрикованому висновку судово-медичної експертизи, у якому «експерти» написали, що мій нападник Кузнєцов не міг бігати та нібито отримав поранення не на місці нападу. Зазначену «експертизу» проводило Київське міське бюро СМЕ. Тож захист звернувся до Державного бюро СМЕ, яке є провідним закладом в своїй системі. І експерти після проведеного дослідження встановили, що «експерти» сторони обвинувачення написали імовірний висновок, який не є науково обґрунтованим та підтвердженим фактичними даними», – йдеться в повідомленні активіста. 

Також Сергій Стерненко повідомив, що отримав новий висновок спеціаліста, який прямо каже, що його ніж не є холодною зброєю, має побутово-господарське призначення, а експерт від МВС при написанні висновку не дотримувався методик, і тому його висновок також є ненауковим. 

Нагадаємо, раніше представник потерпілих по справі, тобто двох дружин померлого Івана Кузнєцова, заявив до Сергія Стерненка цивільні позови на загальну суму майже 4,5 мільйони гривень.

Суд залишив Сергія Стерненка під домашнім арештом.  

Зазначимо, що Приморський суд зобов‘язав поліцію відкрити кримінальне провадження щодо спроби нападу на активіста Сергія Стерненка, що стався під час засідання біля будівлі суду.  

Верховний суд України відмовив Сергію Стерненку у задоволенні клопотання щодо повернення його справи на розгляд у Київ.

Раніше суд задовольнив клопотання про відвід суддів Приморського суду Одеси зі сторони захисту Сергія Стерненка, адвокати якого наполягали на упередженості суддів через порушення процедури авторозподілу колегії.

Перше в Приморському суді засідання у справі активіста Сергія Стерненка, підозрюваного у вбивстві, відбулося 31 серпня та завершилося оголошенням перерви до наступного ранку.

25 серпня активіст Сергій Стерненко отримав відмову Верховного суду України у задоволенні клопотання про зміну підсудності.

На одеського активіста напали 24 травня 2018. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. Він вважає напад помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

Поділитися