01 вересня 2020 р. 14:26

Стерненку підберуть нових суддів

Стерненку підберуть нових суддів

Суд задовольнив клопотання про відвід суддів зі сторони захисту Сергія Стерненка, адвокати якого наполягали на упередженості суддів через порушення процедури авторозподілу колегії.

Тепер справа зайде на новий авторозподіл, повідомляє Depo.Одеса.

Відповідно до процедури, у підсудного, тобто у Сергія Стерненка, повинні були запитати згоди на проведення суду в складі колегії. Якби обвинувачений дав свою згоду, після цього системою авторозподілу повинен був визначитись склад колегії.  Натомість до судової зали судді зайшли в наявному складі й вже по факту запитали, чи не проти Сергії колегії суддів.  

Нагадаємо, перше в Приморському суді засідання у справі активіста Сергія Стерненко, підозрюваного у вбивстві 31 серпня завершилося оголошенням перерви до наступного ранку.

Прокурори наполягали на обранні Сергію Стерненко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права на заставу. Однак сторона захисту опротестувала це клопотання заявивши, що такі документи подаються не пізніше ніж за три години до засідання і зажадали відповідне час на ознайомлення з вимогами прокурорів.

25 серпня активіст Сергій Стерненко отримав відмову Верховного суду України у задоволенні клопотання про зміну підсудності.

На одеського активіста напали 24 травня 2018. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. Він вважає напад помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

Поділитися