30 вересня 2020 р. 10:37

Справу тимчасового голови Затоківської селищної ради передали до суду

Справу тимчасового голови Затоківської селищної ради передали до суду

Прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця та працівника Затоківської селищної ради, а також керівника приватного підприємства, яких підозрюють у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем та видачі завідомо неправдивих офіційних документів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Виконувач обов’язків голови селищної ради, достовірно знаючи про умови тендеру на проведення реконструкції очисних споруд в одному з мікрорайонів Затоки, підписав акти приймання виконаних робіт, що фактично виконані не були та частина з яких взагалі не передбачена договором. Внаслідок таких протиправних дій державі завдано майже 700 тисяч гривень збитків.

Крім того, упродовж травня-вересня минулого року виконувач обов’язків голови та працівник селищної ради за попередньою змовою із підприємством підрядником, достовірно знаючи, що роботи із капітального ремонту берегозахисної споруди виконані не в повному обсязі, підписали платіжні доручення на загальну суму майже 1,5 мільйонів гривень.

Разом з тим, вартість фактично виконаних будівельних робіт з капітального ремонту берегозахисної споруди склала понад 550 тисяч гривень.

Такими злочинними діями державному бюджету спричинено майже мільйон гривень шкоди.

Нагадаємо, 22 лютого, Київський районний суд відсторонив від посади виконуючого обов'язки голови селищної ради Затоки В'ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

В'ячеслав Бокій виконує обов'язки селищного голови Затоки з березня 2019 року. Його обрали на цю посаду після відсторонення голови ради Василя Звягінцева. До цього Бокій був секретарем Затоківської селищної ради.

Також нагадаємо, що у вересні 2016 року Вячеслава Бокія затримали за підозрою в організації замаху на адвоката Олександра Погорєлого.

Поділитися