12 травня 2020 р. 21:24

Справу семи підозрюваних в організації бунту в одеській колонії передали до суду

Справу семи підозрюваних в організації бунту в одеській колонії передали до суду

Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно семи підозрюваних у дезорганізації роботи ДУ «Південна виправна колонія № 51» та в активній участі у масових заворушеннях, внаслідок яких 19 осіб зазнали тілесні ушкодження.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Йдеться про інцидент, що стався у травні минулого року, коли незадоволені умовами утримання ув’язнені вчинили бунт. Під час подій постраждали співробітники пенітенціарної установи. Також бунтарі підпалили службовий автомобіль та адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Такі протиправні дії засуджених призвели до блокування роботи установи та спричинили матеріальну шкоду державі у понад 1 млн гривень.

Нагадаємо, Одеська місцева прокуратура № 2 виявила порушення порядку надання в оренду приміщень, розташованих на території ДУ «Південна виправна колонія (№ 51)» в Одесі. 

У квітні Миколаївський апеляційний суд зняв арешт з земельної ділянки на Люстдорфській дорозі в Одесі, яка належить Державі в особі Одеської обласної державної адміністрації та передана у постійне користування державній установі «Південна виправна колонія (№ 51)».

У лютому прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчим ГУНП в Одеській області повідомили про підозру семи особам, ймовірно причетним до дезорганізації роботи ДУ «Південна виправна колонія № 51» та умисного знищення майна установи шляхом підпалу. 

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати Південну виправну колонію загального режиму №51. П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх ув'язнених вивезли з колонії у липні, після чого її законсервували.  

Поділитися