17 липня 2020 р. 20:26

Справу про «золоті гойдалки» скерували до суду: тепер стосовно директора департаменту міського господарства

Справу про «золоті гойдалки» скерували до суду: тепер стосовно директора департаменту міського господарства

Прокурори закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради, підозрюваного у заволодінні понад 4 млн грн бюджетних коштів шляхом фальсифікації документів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

З’ясовано, що під час реалізації програми «Громадський бюджет», посадовець уклав договори із суб’єктом господарювання про виконання робіт з капітального ремонту відновлення покриття місць загального користування з улаштуванням інноваційних ігрових інсталяцій «Dreamland» по Аркадіївській алеї, на Грецькій площі та у парку Шевченка.

В подальшому, щоб заволодіти бюджетними коштами, підозрюваний вніс до офіційних документів відомості про нібито виконання ремонтних робіт, які фактично виконані не були.

За оцінкою експертів сума спричинених збитків складає понад 4 млн гривень. Наразі обвинувальний акт скеровано для розгляду до Приморського районного суду м. Одеси.

Нагадаємо, в червні прокурори закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора комерційного підприємства, який підозрюються у привласненні понад 4 мільйонів гривень бюджетних коштів шляхом фальсифікації документів та передали її для розгляду у Приморський районний суд Одеси. 

У травні Приморський районний суд обрав запобіжний захід у виді домашнього арешту колишньому директору департаменту міського господарства Одеської міської ради Олександру Козловському

На початку травня прокурори Одеської місцевої прокуратури № 3 (Приморський район) повідомили колишньому керівнику одного з департаментів Одеської міської ради та директору комерційного підприємства про підозру  у заволодінні бюджетними коштами.

 Led-гойдалки були встановлені в грудні 2018 року в рамках проєкту-переможця Громадського бюджету-2018 - «Dreamland». Загалом роботи обійшлися майже у 5 мільйонів гривень.

Олександр Козловський був звільнений з посади директора департаменту міського господарства у листопаді 2019 року.

Поділитися