10 грудня 2020 р. 22:18

Справу про заволодіння бюджетними коштами на будівництві казарми в Подільську скерували до суду

Справу про заволодіння бюджетними коштами на будівництві казарми в Подільську скерували до суду

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду направили обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами в сумі 4,3 мільйони гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. 

За даними слідства, вказана особа обвинувачена в тому, що у 2018 році, під час виконання договору на будівництво казарми у Подільську, до офіційних документів – актів приймання виконаних робіт внесла недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємство не виконувало.

Як наслідок, керівник підприємства заволодів бюджетними грошовими коштами в сумі 4,3 млн грн, якими розпорядився на власний розсуд – на потреби, не пов’язані з будівництвом військових об’єктів.

З метою відшкодування завданих збитків державі прокурор заявив до обвинуваченого цивільний позов на вищевказану суму. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Санкція передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області, завершили досудове розслідування кримінального провадження за підозрою керівника одного з комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами у сумі 4,3 мільйони гривень. 

Господарський суд Одеської області 5 листопада задовольнив позов військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Одеській області до Квартирно-експлуатаційного відділу Одеси.

Раніше прокурори Одещини забезпечили поновлення права власності держави на нерухоме майно АТ «Українська залізниця» площею 520 квадратних метрів у Малиновському районі міста.

Також прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону завершили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за підозрою керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами в розмірі 7,5 мільйонів гривень.

У серпні минулого року Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління оголосило повторний тендер для вибору підрядника, якому заплатять за будівництво казарми поліпшеного планування в військовому містечку в Подільському Одеської області.

Поділитися