08 квітня 2020 р. 12:16

Справу про катування 11-річного хлопчика підлітками передали до суду

Справу про катування 11-річного хлопчика підлітками передали до суду

Ювенальні прокурори прокуратури Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох підлітків, підозрюваних у катуванні малолітньої дитини.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури регіону. 

Інцидент стався у грудні минулого року, коли двоє 16-річних учнів професійного ліцею У Кілії в орендованій квартирі побили хлопчика та під загрозою застосування фізичного насилля змусили повністю роздягнутись. Свої злочинні дії підлітки знімали на мобільний телефон, а потім виклали в мережу Інтернет. За цей злочин Законом передбачено до п'яти років ув’язнення.

З’ясовано, що один із зловмисників вже є фігурантом двох кримінальних проваджень за фактами крадіжки та грабежу.

Нагадаємо, Ізмаїльський міськрайонний суд визнав вчительку Ізмаїльської школи №11 винною в буллінгу і оштрафував на 1 тис 360 гривень.

Нагадаємо також, що Одеський міський голова Геннадій Труханов під час апаратної наради 2 грудня минулого року висловив ідею заснувати конкурс відео роликів «Стоп депутатському ідіотизму».

А в січні вже цього року народний депутат України Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») запропонував коллегам розглянути законопроект, що передбачає заборону школярам користуватися в навчальних закладах мобільними телефонами.

 

Поділитися