18 листопада 2020 р. 18:23

Справу про двох одеситів, що збиралися підпалити мечеть, скерували до суду

Справу про двох одеситів, що збиралися підпалити мечеть, скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Одеси, які підозрюються у готуванні терористичного акту біля культової споруди в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Наприкінці червня цього року чоловіки, на замовлення осіб неонацистських поглядів, на ідеологічній основі, готували підпал культової споруди - мечеті мусульманської релігійної общини в Одесі, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні, порушення громадської безпеки, залякування населення, розпалювання расової та міжнаціональної ворожнечі напередодні святкування чергової річниці Дня Конституції України.

Нагадаємо, слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ДНР», який брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. 

Київський районний суд Одеси засудив активіста терористичної організації «ДНР» до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією особисто йому належного майна в дохід держави, звільнивши втім його від відбуття покарання з випробуванням, встановивши йому випробувальний строк протягом трьох років. 

В жовтні Служба безпеки України затримала в Одесі учасника міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», який згідно з обліком Генерального секретаріату Інтерполу, перебував у міжнародному розшуку

Поділитися