17 вересня 2020 р. 08:59

Справу прикордонника, підозрюваного у пропозиції надати хабар, передали до суду

Справу прикордонника, підозрюваного у пропозиції надати хабар, передали до суду

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт відносно одного із офіцерів відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Держприкордонслужби.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що прикордонник, будучи обізнаним про право одного зі своїх колег на нарахування та виплату індексації, підбурював його до надання одному з посадовців прикордонного загону неправомірної вигоди у сумі 15 000 гривень. За кошти посадовець мав нібито надати юридичне обґрунтування щодо нарахування та подальшої виплати індексації за період з липня 2015 року по лютий 2018 року.

Згодом обвинувачений зменшив суму неправомірної вигоди до 10 тисяч гривень та з метою конспірації своїх дій повідомив, що грошові кошти необхідно надати шляхом перерахування на власний картковий рахунок, а після їх одержання використав гроші на власний розсуд.

Таким чином, прикордонник обвинувачується у пропозиції службовій особі надати третій особі неправомірну вигоду, за вчинення іншою службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду та шахрайстві.

Нагадаємо, 28 серпня, був зафікосваний факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів службовою особою Білгород-Дністровського прикордонного загону. Про це повідомляє державна прикордонна служба України.

Поділитися