14 липня 2020 р. 18:01

Справу поліцейського, підозрюваного в розбої, передали до суду

Справу поліцейського, підозрюваного в розбої, передали до суду

Державне бюро розслідувань скерувало обвинувальний акт відносно поліцейського взводу поліції особливого призначення ГУ Національної поліції в Одеській області та колишнього працівника поліції.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що вночі 24 січня правоохоронець за пособництва колишнього працівника поліції, який є фігурантом ще одного кримінального провадження за фактом розбою, проникли у житло пенсіонерів одного із сіл в Одеській області та з метою заволодіння грошовими коштами вчинили розбійний напад.

Слідчі ДБР затримали поліцейського та його спільника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку у правоохоронця вилучено гладкоствольний самозарядний пістолет «Stalker 2914-UK», калібру 9 міліметрів, який обвинувачений використовував без відповідного дозволу.

Правоохоронець обвинувачується у вчиненні нападу (розбою) з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з погрозою застосування насильства та носінні, зберіганні та придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Колишній правоохоронець - у пособництві у вчиненні нападу (розбою) з метою заволодіння чужим майном (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції.

Нагадаємо, правоохоронці затримали в Одесі підполковника Служби безпеки України - начальника одного з відділів управління в Одеській області за підозрою в організації злочинного угруповання та вимаганні грошей. 

Поділитися