09 червня 2020 р. 15:32

Справу одеського поліцейського, підозрюваного у незаконному затриманні людини, передали до суду

Справу одеського поліцейського, підозрюваного у незаконному затриманні людини, передали до суду

Офіс Генерального прокурора спільно з державним бюро розслідувань завершив досудове розслідування стосовно начальника одного з відділів місцевої прокуратури Кіровоградської області та колишнього старшого слідчого Приморського відділу поліції Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора. 

За даними слідства, поліцейський виконав незаконну вказівку прокурора та затримав особу, підозрювану у кримінальному провадженні.

При цьому прокурор та слідчий усвідомлювали, що єдиною підставою для затримання особи через тривалий час після вчинення злочину є ухвала слідчого судді про дозвіл на затримання. Однак обидва проігнорували вимоги законодавства, чим грубо порушили право підозрюваного на свободу та особисту недоторканність.

Незаконність затримання також була констатована і слідчим суддею, який розглядав клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваної особи.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру старшому інспектору одного з відділів патрульної поліції та поліцейському-водію Білгород-Дністровського відділу поліції. 

Поділитися