01 грудня 2020 р. 09:48

Справу підозрюваного у привласненні коштів на ремонт Одеської школи скерували до суду

Справу підозрюваного у привласненні коштів на ремонт Одеської школи скерували до суду

Прокурори Одеської місцевої прокуратури № 4 скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства-підрядника, який обвинувачується у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем та у службовому підробленні.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Там стверджують, що у травні 2018 року між управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством укладено договір про закупівлю підрядних робіт за державні кошти.

Об’єктом даного договору був капітальний ремонт будівлі та елементів благоустрою прилеглої території навчального закладу у Суворовському районі Одеси.

Керівник підприємства вказав у актах приймання виконаних будівельних робіт за червень – липень 2018 року завідомо неправдиві відомості, а саме перелік та вартість робіт, які фактично не були виконані, та надав їх на підпис службовцю управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Службовець Управління, в свою чергу, не перевірив належним чином на достовірність надану йому на підпис документацію.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано понад 1,5 млн грн шкоди.

Слід зазначити, що наразі обвинувальний акт стосовно службовця управління капітального будівництва Одеської міської ради, який обвинувачується у службовій недбалості також розглядається у суді.

Нагадаємо, наприкінці жовтня прокурори повідомили керівнику підприємства-підрядника про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем та у службовому підробленні.

Нагадаємо також, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань в рамках розслідування кримінального провадження за фактом закупівлі онлайн-підручників, які були у вільному доступі, в червні провели 16 санкціонованих судом обшуків в Одеській міській раді.

Поділитися