25 листопада 2020 р. 18:19

Справу недбалого співробітника «Укрзалізниці» скерували до суду

Справу недбалого співробітника «Укрзалізниці» скерували до суду

Прокурори Котовської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з майстрів виробничого підрозділу регіональної філії АТ «Укрзалізниця», підозрюваного у привласненні та розтраті державного майна, службовій недбалості та підробленні.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

Слідство вважає, що протягом 2018-2019 років, через халатне ставлення до зберігання ввіреного службовцю майна, на підприємстві утворилась нестача матеріальних цінностей, а саме матеріалів верхньої будови колії.

Крім того, на початку 2018 року майстер привласнив елементи верхньої будови колії, які перебували на балансі товариства, та в подальшому реалізував їх одному з комерційних підприємств.

Більше того, з метою приховати вказані збитки та уникнути відповідальності за допущену недбалість у роботі, чоловік вносив у звітність неправдиві відомості про повну фактичну наявність зниклого майна на підприємстві.

Такими злочинними діями чоловік спричинили збитки державному підприємству на майже 1 млн грн.

Нагадаємо, Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Котовська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду з позовом про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 200 га вартістю майже 6 мільйонів гривень.

Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Поділитися