02 червня 2020 р. 13:24

Справу директора Нацпарку, що залишив підлеглих без офіса, передали до суду

Справу директора Нацпарку, що залишив підлеглих без офіса, передали до суду

Прокурори Одеської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора Національного природного парку на Одещині, який підозрюється у нецільовому використанні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

За версією слідства, колишній керівник Нацпарку, з метою одержання неправомірної вигоди для третьої особи, використовуючи своє службове становище, за кошти, передбачені програмою «Здійснення природоохоронних заходів» для купівлі адміністративної будівлі співробітникам Парку, уклав договір купівлі-продажу житлового будинку у селі Маяки Біляївського району.

При цьому,  директору було достовірно відомо, що житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами не є нежитловою будівлею, в нежитловий фонд не переведений, має недоліки та дефекти, та не придатний для експлуатації як офісна будівля для забезпечення робочими кабінетами та службовими приміщеннями адміністрації та співробітників Парку.

Внаслідок, укладення вказаного договору купівлі-продажу, на рахунок третьої особи, а саме, власниці будинку, надійшло 4,4 млн гривень, що спричинило майнову шкоду державі на вказану суму.

На теперішній час співробітники парку залишились взагалі без приміщення, а всі кошти, які були виділені на купівлю офісної будівлі, витрачені на об’єкт, який має значні дефекти, і є недобудовою.

За даними видання «Трасса Е-95», йдеться про колишнього директора Нижньодністровського національного парку Олексія Ігнатюка, який очолював Нацпарк в 2017-2018 роках. 

Нагадаємо, прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури повідомили про підозру директору національного парку в Одеській області. 

За версією слідства, посадовець незаконно встановив на водній поверхні річки трос, який обмежував рух водного транспорту.

Внаслідок таких протиправних дій у листопаді минулого року двоє чоловіків, об'їжджали перешкоду та зіткнулись з іншим катером. Від отриманих ушкоджень один чоловік загинув, а інший зазнав тяжких травм.

Поділитися