01 жовтня 2020 р. 13:16

Справу депутатів та посадовців, підозрюваних в крадіжці пального «Укрзалізниці», передали до суду

Справу депутатів та посадовців, підозрюваних в крадіжці пального «Укрзалізниці», передали до суду

Співробітники прокуратури Одеської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно 11 членів злочинної організації та шести їх спільників, які «спеціалізувалися» на розкраданні нафтопродуктів з резервуарів «Укрзалізниці».

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

З’ясовано, що до організації вказаної схеми причетні посадовці та інші працівники підприємства, якими до вчинення злочину залучались також особи, які забезпечували транспортування викрадених нафтопродуктів.

Крім того, до складу злочинної організації входили двоє депутатів сільрад регіону.

Вказані особи, з метою незаконного збагачення та протиправного отримання коштів від незаконної діяльності, пов’язаної з розкраданням майна державного підприємства, організували систематичну розтрату дизельного пального, на базах палива станцій Одеса-Сортувальна, Застава-1, Чорноморськ-Порт.

Зловмисники безпідставно списували та вивозили пальне до місць збуту спеціально обладнаними автомобілями. Незаконно отримані кошти розподіляли між всіма учасниками організованої групи.

Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків в офісах регіональної філії АТ «Укрзалізниця», за місцями мешкання членів організації та місцем зберігання викраденого пального.

За результатами обшуків вилучено понад 700 тисяч гривень, 17,5 тисяч доларів США, «чорнові» записи із зазначенням кількості викраденого пального, 62 тонни дизпалива, а також спецавтомобілі для його перевезення.

Прокурорами Одеської місцевої прокуратури №3 для забезпечення відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 3 мільйони гривень та заявлено позов на аналогічну суму. 

Нагадаємо, поліцейські Малиновського відділу повідомили про підозру колишньому начальнику одного із структурних підрозділів Регіональної філії «Одеська залізниця». 

Нагадаємо що, Служба безпеки України повідомила про викриття в Києві одного з організаторів схеми розкрадання бюджетних коштів пасажирського вагонного депо станції «Одеса-Головна», який переховувався від слідства.  

Раніше повідомлялося, що Одеській залізниці недоплачують компенсації за перевезення громадян пільгових категорій.

Також нагадаємо, що з Одеської залізниці відправили експериментальний контейнерний поїзд до Роттердаму. Перевезення було здійснене за новим маршрутом через прикордонний перехід Мостицька-2/Медика безпосередньо до станції Роттердам.

Поділитися